Verbinden met de natuurelementen

De natuurelementen water, aarde, lucht en vuur zijn alom tegenwoordig op de Kasteelhoeve. We willen deze post-corona meer expliciet maken en de helende, versterkende kracht van deze elementen aanwezig stellen.

Bij je seminarie / teambuilding op de Kasteelhoeve wordt je omringd door de natuur en kan je gebruik maken van de vergaderplekken in openlucht waardoor je hier ten volle van kan genieten.

En er is meer. We hebben een aanbod van activiteiten rond deze natuurelementen voor individuen, groepen, teams:

  • Lucht en adem: ontdek je de impact van je eigen ademhaling op je mentale en fysieke mogelijkheden. Ademen, in de natuur, in het bos, op hoogte, tussen de kruinen van de bomen … Met verschillende methodieken word je bewust gemaakt van je eigen adem en hoe dit te sturen. Innerlijke kracht en openheid wordt vrijgemaakt.
  • Water en ijs: al gehoord van ‘extreme wellness’ waarbij je niet alleen ontspant maar ook je eigen grenzen verlegt? Michiel Bervoets neemt je mee om via ademhalingstechnieken de koude te trotseren.  De zwemvijver, De Gete en ijsbaden zijn ter beschikking om midden in de natuur te focussen op je eigen mentale kracht en weerstand.
  • Vuur: Vuurlopen is een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Over hete kolen lopen (ca 700°)? ‘Onmogelijk’ wordt ‘ik kan dit’.
  • Aarde: 14 hectare aan vruchtbare grond die ons elke dag het beste brengt in overvloed. Groenten en gezond bio-vlees op ons bord, vruchten uit het voedselbos én heel veel plaats en ruimte middenin de natuur. Zo kan jij met jouw groep team bezig zijn met de essentie.

Het concrete ijs- en ademaanbod voor bedrijven en vormingsgroepen wordt tegen het najaar 2021 uitgewerkt. De vuurlopen en buiten seminarieruimtes zijn reeds beschikbaar.