Tiny houses

Onze missie is een context creëren voor mens en dier om ‘thuis’ te komen in zichzelf en de wereld. De omkadering van de vierkantshoeve, het natuurdomein en de tastbare mannelijke en vrouwelijke paardenenergie helpen hiervoor een ‘shelter’ te vormen.

Tot nu toe hebben we ons daarbij in de eerste plaats tot groepen gericht.

Door de ‘coronastilte’ werd helder dat ruimte voor individuele stilte/afzondering/contemplatie ook een belangrijk element is van deze plek. Vanaf september 2021 zullen er twee ‘tiny houses’ op het domein geplaatst worden om ruimte te geven aan individuen en duo’s.

Een tiny house is een kleine woning op wielen (20 m²) met alle voorzieningen voor 1 of 2 personen. Onze tiny houses zijn een eigen ontwerp, zo veel mogelijk gemaakt uit gerecycleerde en natuurlijke materialen, en waar mogelijk ‘off the grid’.

Eén tiny house zal vlak bij de hoeve staan en zal in de week ter beschikking zijn van de trainers/coaches/facilitatoren/begeleiders van de groepen die hier verblijven. Na de intense begeleidingsprocessen van overdag is er zo de mogelijkheid om zich in rust terug te trekken van de energie van de groep. Deze tiny house zal vlak bij de hengsten paddock komen te staan, met zijn mannelijke energie.

Het andere zal op het domein verder van de hoeve gelegen zijn. Het kan gebruikt worden voor ‘time out periodes’ voor mensen die tijd willen nemen voor bezinning, contemplatie, rust, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Men kan een traject van 2 tot 7 dagen doorlopen. Dit kan alleen, zonder begeleiding, of er kan een heel begeleidingspakket voorzien worden: coaching sessies met de paarden, meditatie en ademhalingsoefeningen, cold exposure training (Wim Hof methode),  zweethut ceremonie, wandel-coaching, …

In het weekend zullen de tiny houses verhuurd worden aan individuen of duo’s voor een tweedaags natuurverblijf. Ontbijt, picknick en diner zullen in de hoeve te verkrijgen zijn.