Risotto van vergeten groenten (5p.)

Ingrediënten: halve ui, 1 teentje look, 175 g warmoes, 100 g selder, 75 g andijvie, 138 g risotto, 50 g Parmezaanse kaas, 50 g boter, peper en zout, 5 sneetjes gekookte Leuvense ham, 1 liter groentebouillon.

Bereidingswijze: Zet de groentebouillon op het vuur in een aparte kookpot. Snij de ui en look zeer fijn. Was de selder en snij heel fijn. Was de warmoes en ontdoe de steeltjes van het loof. Snij fijn en voeg bij de selder. Stoof de ui en de look aan met olijfolie aan in een wok. Voeg er de selder en de steeltjes van de warmoes bij. Doe de risotto erbij en blijf roeren. Voeg er enkele pollepels bouillon aan toe. Blijf roeren. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst gaar is. Was de andijvie en snij in fijne reepjes samen met het blad van de warmoes. Roer ze door de risotto. Roer er nog wat boter en de kaas door en kruid naar smaak. Snij de ham en leg ze op een bakplaat. Bak gedurende 10 min op 180°C.

Serveertip: Serveer de risotto op een bedje van rucola sla op een klein bordje (2 grote el per persoon). Leg er een paar stukjes gekookte ham op en strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.