Perentaart (8-10p.)

Ingrediënten: 1 rond bladerdeeg, 50 gr boter, 125 gr bruine suiker, 2 eieren, 100 g amandelpoeder, 4 à 5 grote peren, 30 g amandelschilfers, scheutje amaretto.

Bereidingswijze: Neem een taartvorm en besmeer met boter en bloem. Leg het bladerdeeg erin en werk de randjes af. Smelt de boter. Mix samen met de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de eieren eraan toe. Voeg geleidelijk het amandelpoeder aan het mengsel toe tot je een homogeen deeg krijgt. Bestrijk het bladerdeeg ermee in. Schil de peren en snij in kwartjes. Schik ze op het mengsel rondom rond. Neem de amandelschilfers en doe er een scheutje amaretto en een lepel suiker over. Strooi de amandelschilfers over de taart. Zet de taart gedurende 45 min in een voorverwarmde oven van 180°c.

Serveertip: Serveer koud met een bolletje ijs.