Koekjes (+- 140 stuks)

Ingrediënten basisdeeg: 150 gr witte suiker, 150 gr kandijsuiker, 200 gr boter, 1 ei, 400 gr zelfrijzende bloem.

Bereidingswijze: Boter zacht laten smelten au bain marie. 2 soorten suiker mengen. Suiker en boter mengen met het ei. Voorzichtig de zelfrijzende bloem aan toevoegen tot het deeg goed plakt en stijf wordt.

Je kan het basisdeeg mengen met:
• Chocolade: chocolade druppels (ca. 125 gr) en cacaopoeder (ca. 2 eetlepels)
• Amandel: amandelpoeder (ca. 150 gr) + amandelschilfers (4 eetlepels)
• Speculaas: speculaaskruidenmix (ca. 15 gr)
• Kokos: vervang de kandijsuiker door witte suiker en voeg kokosschilfers toe (150 gr)
• Nootjes: hak nootjes fijn of gebruik bresiliennenootjes
• Veenbessen (ca. 125 gr)

Oven voorverwarmen op 185°C. Maak kleine bolletjes van ongeveer 10 gram en leg ze geschrankt en op voldoende afstand op de bakplaat. Bak ca. 6 minuten in een oven van 185°C. Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog zacht. Rustig laten afkoelen op een rooster.