Hartige pannenkoekjes (5p.)

Ingrediënten voor het beslag voor ca 7 pannenkoekjes (= 1,5 pannenkoek per persoon): 2 eieren, halve liter melk, 188 g gewone bloem, 63 g boekweitmeel.

Ingrediënten voor pannenkoekjes met brie en pijpajuin: 200 g brie, honing, halve bussel bieslook, halve bussel pijpajuin, peper en zout.

Ingrediënten voor pannenkoekjes met lamsgehakt en warmoes: halve fijngesnipperde ui, 200 g lamsgehakt (of ricotta = vegetarische versie), 300 g warmoes of spinazie, chilisaus, pijnboompitten, Emmentalkaas, peper en zout.

Ingrediënten voor pannenkoekjes met gerookte zalm: 150 g gerookte zalm, 75 ml room, halve el mierikswortel, 10 g bieslook, citroensap, peper en zout.

Bereidingswijze: Bak de pannenkoekjes in een hete pan. Vul ze nadien met vulling naar keuze. Leg ze opgerold en in 2 gesneden in de oven op 150 ° C, ongeveer 30 minuten. Dek ze af met aluminium folie.

Serveertip: met groene sla, met mosterdvinaigrette, met looksaus, met bruin brood.