Ingrediënten: 40 gr pompoenpitten, halve wortel, kwartje ui, half teentje knoflook, 100 gr. tofu, 1,5 el. slaolie, 1 el. bloem, 1 el. sojasaus, halve el. citroensap, 3/4 el. peterselie, zout en peper, halve kl. shahi kruiden.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de pompoenpitten fijn met een staafmixer. Schil en rasp de wortels fijn, versnipper de ui, hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Prak de tofu fijn (met je handen of vork) en meng met de andere ingrediënten. Kruid bij met zout en peper. Voeg naar smaak wat shahi kruiden bij om het extra pittig te maken. Vul de ingevette cakevorm met het mengsel en duw goed aan. Bak 35 min. in de oven.
Serveertip: Haal de paté uit de vorm en strooi er wat pompoenpitten rond. Heerlijk met (pompoen)chutney!