Ingrediënten: 10 kg aardbeien, 3 kg confituursuiker (maxi fruit), sap van 3 citroenen.
Bereidingswijze: Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes. Snij ze vervolgens in stukken. Doe de suiker bij de stukjes aardbei in een ruime kookpot en voeg onmiddellijk ook het citroensap toe. Roer om en laat het geheel een nachtje rusten. Op dag 2 zet je de kookpot op het vuur. Breng het mengsel aan de kook en blijf goed roeren. Laat zachtjes pruttelen tot de confituur de gewenste dikte heeft bereikt (3 minuten koken). Controleer of de confituur voldoende ingedikt is door op een koud bordje (uit de koelkast) een lepel jam te doen. Zet het bordje met confituur 30 seconden in de koelkast en trek daarna met je vinger door het midden. Als het oppervlak begint te rimpelen is de confituur klaar en mag de pan van het vuur. Doe de warme confituur in enkele propere glazen potjes. Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel en draai de potjes om.