Kasteelhoeve Wange verbindt

In het glooiende landschap dat Wange zo typeert dragen de dorpjes nog poëtische en intrigerende namen: Neerwinden, Wommersom, Hakendover, Overhespen, … Ver weg van het dagdagelijkse gejaag geniet je hier terecht van stilte en vrijheid. De Kasteelhoeve zelf ligt aan het einde van een doodlopende kasseiweg, in een bocht van de rivier de Kleine Gete, over een brug. Een natuurlijke bron ontspringt op het binnenplein. Een domein van 14 hectare weiden met poelen, beken en bosjes omringt de hoeve en wordt begraasd door een grote kudde paarden.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten domein natuur paarden Landen
Kasteelhoeve Wange verenigingen vrij tijdsgroepen teambuilding kubben domein b&b hotel familie & vrienden Landen natuur spelletjes

De natuur is alom aanwezig. Zwaluwen hebben zich genesteld onder de grote toegangspoort en scheren op zomeravonden met tientallen over de binnenkoer. Regelmatig hoor je het gekwetter van de grote kolonie roeken uit het nabije populierenbos. Uilen verblijven in de oude schuur van de hoeve en laten zich op herfstige avonden horen. Een kudde reeën doorkruist regelmatig het domein en in de weiden vind je hun legers terug. Vossen, marters, hazen, reigers en buizerds vinden hier hun plek.

Deze verbinding met de natuur trekken we ook door in onze werking. Als gast maak je als het ware deel uit van de hoeve. Door verantwoordelijkheid te nemen voor eten & drinken, kamerverdeling of je activiteiten kom je korter bij elkaar.

Kasteelhoeve Wange Getekende map domein Landen hotel b&b