Kasteelhoeve Wange is open volgens de richtlijnen van de Veiligheidsraad en Horeca Vlaanderen. Ontdek hier onze maatregelen of boek nu via info@kasteelhoevewange.be

Familie & Vrienden

Kasteelhoeve Wange integreert de huiselijke, informele sfeer van een B&B met de service van een hotel (16 kamers, 27 bedden, half en vol pension, professionele keuken…). Dit maakt ons tot een unieke locatie om met een grote of kleine groep familie of vrienden een weekendje te logeren.

Vanaf 20 personen heb je de kasteelhoeve voor jou alleen.

Familie & Vrienden

Kasteelhoeve Wange integreert de huiselijke, informele sfeer van een B&B met de service van een hotel (16 kamers, 29 bedden, half en vol pension, professionele keuken…). Dit maakt ons tot een unieke locatie om met een grote of kleine groep familie of vrienden een weekendje te logeren.

Vanaf 20 personen heb je de kasteelhoeve voor jou alleen.

Familie & Vrienden

Kasteelhoeve Wange integreert de huiselijke, informele sfeer van een B&B met de service van een hotel (16 kamers, 29 bedden, half en vol pension, professionele keuken…). Dit maakt ons tot een unieke locatie om met een grote of kleine groep familie of vrienden een weekendje te logeren.

Vanaf 20 personen heb je de kasteelhoeve voor jou alleen.

Domein

Onze Kasteelhoeve ligt in het prachtig golvende Hageland op de grens van Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. Een domein van 14 hectare met uitgestrekte weides begraasd door onze paarden, tal van poelen, beken, bosjes en schitterende wandelpanden omringt de hoeve.

Hoewel de Kasteelhoeve Wange al in 1070 opduikt in oude Germaanse schriften, krijgt de huidige hoeve vorm in 1735. Met het grootste respect voor dit verleden begonnen we in 2010 met de duurzame en ecologische renovatie.

Ervaar de rust, ruimte en verbinding in deze plek die teruggaat naar de essentie. Een basis en vertrekpunt om met vernieuwde energie of inzichten aan de slag te gaan in de wereld.

Eten & drinken

Bij ons eet je eerlijke en pure maaltijden met een gamma aan bio- en streekproducten. De open keuken is niet alleen toegankelijk, maar ook ambachtelijk, 100% vers en zonder bewaarmiddelen.

We maken zelf onze confituur, choco of paté’s, gebruiken groenten uit onze eigen tuin en honing van onze bijenkolonie. Vlees is bio of gekweekt op een diervriendelijke/kleinschalige manier. Het rundsvlees is zelfs van koeien die op het domein van de Kasteelhoeve grazen. Van heerlijke streekbieren, Hagelandse schuimwijn, appelsap van Den Boogerd, limonade van Ritchie, tot biowijnen ook drank is lokaal en natuurlijk.

In de gemeenschappelijke ruimtes vind je vers fruit, gekoeld water, koffie, thee, appelsap en huisgemaakte koekjes. ’s Middags kan je kiezen voor een lichte warme maaltijd (quiches, salades, risotto,…) of een broodjesmaaltijd met een ruim assortiment aan brood, huisgemaakte salades, soep, spreads, tapenades,… ’s Avonds serveren we een uitgebreid driegangenmenu.

Slapen

27 bedden staan ter beschikking in één-, twee- of vierpersoonskamers.

De kamers zijn functioneel en smaakvol ingericht. Ze geven uit op de historische binnenkoer of op de omliggende weiden.
De verwarming is per kamer individueel regelbaar. Internetaansluiting is in alle kamers aanwezig. De kwaliteitsbedden en de rust rondom de hoeve zorgen voor een gegarandeerde nachtrust.

‘s Morgens is er een uitgebreid ontbijt voorzien met streekproducten.

Omgeving & activiteiten

De site ligt in het prachtige glooiende Hageland en is omringd door honderden hectaren boomgaarden en akkers. Een haast verborgen plek in Vlaanderen, op de grens van Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. In dit glooiende landschap dragen de dorpjes nog poëtische en intrigerende namen als Neerwinden, Hakendover en Overhespen.

Een prachtige streek waar je kunt fietsen en wandelen (de GR loopt vlakbij de hoeve).
Voor winkelen en lekker tafelen kan je terecht in het vlakbij gelegen Sint-Truiden met zijn Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Tienen en omgeving herbergen enkele uitstekende restaurants.

Verder zijn er tal van activiteiten bij ons te organiseren.

WP_20170422_11_59_15_Pro
hemelzaal

Zalen

Alle zalen zijn voorzien van: 2 flip charts & stiften, blocnotes & potloden, beamer, Clickshare, draadloze internetaansluiting en een projectiewand (Weide-, Akker- en Zonnezaal) of display (Zuider- en Hemelzaal). Water is permanent beschikbaar in de zaal.

De Weide- en Akkerzaal liggen naast elkaar. Er staat een flexibele wand tussen waardoor de ruimte kan uitbreiden tot 120 m2. Je krijgt zo de mogelijkheid om sessies voor grote groepen te organiseren (afdelingsdagen, teambuildings presentaties, grote vergaderingen, lezingen). De capaciteit wordt hierdoor meer dan verdubbeld.

Sinds het ontstaan van Kasteelhoeve Wange hebben we ingezet op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat was een fundamentele keuze, ook op financieel vlak. Het is soms een eenzame en beangstigende weg geweest, maar het doet deugd dat we nu een echte community achter ons hebben. Mensen geloven in ons en verbinden zich met ons. De prijzen die we hiermee verdienden zijn een erkenning, ook voor al onze partners!

Meer weten over onze duurzame aanpak?

Wat zeggen onze bezoekers?

Een paar leuke Google Reviews

Kasteelhoeve Wange
4.6
Based on 41 reviews
powered by Google
Joris Mareen
Joris Mareen
11:43 20 Feb 20
Geweldige plaats om tot rust te komen, leuke omgeving en super verhaal rond duurzaamheid en ecologie. Heel vriendelijke... ontvangst en heerlijk eten met lokale producten uit de moestuin.read more
Eva Verbist
Eva Verbist
19:08 29 Apr 19
We hebben hier het mooiste verjaardagsweekend denkbaar doorgebracht. In een prachtige omgeving ligt een bijzonder mooi... gerenoveerde hoeve met alle moderne comfort. Uitbaters en personeel zijn bijzonder vriendelijk, doen je meteen thuis voelen. Het eten met verse producten uit de tuin of buurt is heerlijk. Mooie kamers, gezellige gemeenschappelijke ruimtes. Echt een heel aangename plek. Hier kom ik terug!read more
Ellen Vermorgen
Ellen Vermorgen
19:00 29 Apr 19
Fantastische plek om een weekend met de familie of vrienden door te brengen. Zeer vriendelijke uitbaters en personeel,... prachtige locatie, heerlijk eten, rustgevende omgeving. Niets dan lof!read more
Hilde Corbesier
Hilde Corbesier
09:43 27 Apr 19
Een absolute aanrader voor familiefeestjes, weekends met vrienden, enz... Prachtige omgeving waar je de stilte nog kan... horen, zeer kindvriendelijk, hartelijke ontvangst, gedienstig personeel, superlekker eten, meestal uit eigen tuin, ongedwongen en gezellige sfeer, mooie kamers, kortom een topper! En ze kunnen daar heel goed een geheim bewaren zodat een verrassingsfeest ook echt een verrassing is!read more
Linda Corbesier
Linda Corbesier
15:51 26 Apr 19
Kasteelhoeve Wange is een fantastische plek om een weekend te genieten van de mooie natuur , de prachtig gerenoveerde... hoeve, het lekkere én gezonde eten en de rust. De ontvangst was zeer hartelijk, het personeel in de keuken heel vriendelijk en behulpzaam, de kamers prima en voor 's avonds is er de gezellige zitplaats voorzien van alle comfort. We hebben met de hele familie ervan genoten!read more
Ine V
Ine V
10:39 26 Apr 19
Voor de 70ste verjaardag van onze mama hebben we met de familie voor Kasteelhoeve Wange gekozen. Wat een prachtig... weekend! De kasteelhoeve is ongelofelijk mooi en super gezellig. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam. Het eten is overheerlijk! Alles werkelijk perfect. Wij hebben een geweldig weekend gehad, en hopen nog eens terug te komen!read more
Next Reviews

We gaan opnieuw open

  • Vanaf 8 mei, maaltijden op overdekt terras, gigantisch domein buiten, coronaproof.
  • Je kan ons steeds bereiken voor prijzen en beschikbaarheid:
    016/78 84 42 (voormiddag) 
    info@kasteelhoevewange.be
  • De beschikbare weekends in 2021 zijn: