Over ons

Aan het einde van een doodlopende kasseiweg, omringd door de rust van honderden hectaren akkers en boomgaarden én in het prettige gezelschap van zwaluwen, hazen, reigers, koeien, paarden, reeën en nog heel wat andere natuurpracht vind je Kasteelhoeve Wange.

Voor Philip en Klara was het liefde op het eerste gezicht. Tien jaar later zetten hun dochter Loes en partner Michiel hun schouders mee onder dit unieke project. Als seminarie- of eventlocatie voor bedrijven en organisaties tijdens de week en gastenverblijf voor familie en vrienden in het weekend proberen we samen met ons enthousiaste team een duurzaam, verbindend en authentiek verhaal te schrijven.

Duurzaam

Elke dag zoeken we manieren om milieu, mens en dier minder te belasten. Dit doen we bijvoorbeeld met doordachte keuzes op vlak van zonne-energie, afvalwaterzuivering, waterrecuperatie en verwarming op biomassa.
Ook voor eten en drinken, onderhoudsproducten of partnerships staat duurzaamheid steeds voorop. Een aanpak gericht op de toekomst én eentje die al twee keer beloond werd met de 'International Green Key'-award voor meest duurzame toeristische bedrijf ter wereld!

Verbinden

Een kasteelhoeve stond vroeger teken voor verbinding: het bracht de omliggende bewoners, ambachtslui en boeren samen. Dat is vandaag nog steeds zo. De Kasteelhoeve is een plek waar je in contact komt met elkaar, samen geniet, rust vindt en jezelf bent. Bovendien bouwden we partnerships uit met tal van lokale organisaties, bedrijven, particulieren en leveranciers. Daarnaast is de verbinding met en het respect voor de natuur een rode draad in alles wat we doen op ons domein van 14 hectare.

Authentiek

De Kasteelhoeve keert terug naar de essentie. Geen overbodige luxe, geen protocol, maar wel puur en ongezoet. Lekker en (h)eerlijk eten, rustig samenzijn, een prachtige natuur, een mooie inrichting in natuurlijke materialen en een oprecht contact met de gastheer en -vrouw die ook op de site wonen. De open keuken creëert contact met onze koks die vol passie vertellen wat ze bereiden en waar de producten vandaan komen. De Kasteelhoeve is een plek met geschiedenis, een verhaal dat start in de 13de eeuw.

Samen met Regionaal Landschap Zuid Hageland en Viva Concept werken wij aan het herstel van het landschap en domein rond de Kasteelhoeve. 

Wil je graag weten welke projecten we deze herfst aan gaan of wil je dit steunen?

Onze partners

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!