Activiteiten

WP_20170422_11_59_15_Pro
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - brug met beek
IMG_7774
WP_20170422_12_52_47_Pro

Wandelroutes in de buurt

• Natuurgebied Het Vinne in Zoutleeuw
• Natuur- en recreatiegebied ‘De Beemden’ in Landen
• Bos Nieuwenhoven (20km)
• De Laarwandeling: 14,5 km (aangeduid)
• De verkorte Laarwandeling: 5 km (deels aangeduid, deels op plan)
• Wandelpad rond het domein: 2,5 km

Ezelstochten Den Dolaard

Den Dolaard organiseert educatieve staptochten met ezels voor iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt. Vertrekpunt is steeds de oude boerderij gelegen aan de Zwartaardeweg te Zoutleeuw, aan de achterzijde van het Vinne, het grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen.

De veldslagen van Neerwinden

De bloedige veldslagen van 1693, 1705 en 1793 rond de Kasteelhoeve bepaalden onze geschiedenis. Fransen, Duitsers, Engelsen, Nederlanders en Spanjaarden… lieten hier het leven. Willem Van Oranje sliep zelfs in de Kasteelhoeve. In een wandeling wekt onze gids de historische taferelen terug tot leven.

Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Hengst
Kasteelhoeve Wange - Kheiron - workshop paarden
Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Philip Van Kelst met merries
Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Kheiron - workshop paarden

Brouwerij Wilderen

In het Truiense streekdorpje Wilderen vind je een brouwerij, distilleerderij en alcoholstokerij uit 1890. Geniet van de zelfgemaakte bieren en jenevers op het zonovergoten terras.

Met de fiets, Vespa of huifkar

Beleef het golvende Hageland, op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant, vanop een fiets of Vespa. Ook een avontuurlijke tocht met paard en huifkar behoort tot de mogelijkheden.

Sessies 'Leren met paarden'

Op de Kasteelhoeve zetten we, onder de naam Kheiron, paarden in om leerprocessen te stimuleren bij mensen. Een prettige verbindende ervaring of juist een verhelderende leerzame sessie.

IMG_7951
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - zwemvijver
Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Sauna

Grotten van Folx-les-Caves

Deze mergelgrotten liggen in Waals-Brabant op een boogschuit van Wange. Het gaat om oude mijngrotten, gemaakt door mensenhand, van maar liefst zes hectare groot en tot 18 meter diep. Van schuilkelder in oorlogstijd, champignonkwekerij tot religieus oord, ontdek de fascinerende geschiedenis.

Avondlijke interactieve verteltocht

Een verteller neemt je ’s avonds mee rond het domein en vertelt oude verhalen uit het Hageland. Van heksen, weerwolven, tot Alvermannen ... misschien kom je ze wel tegen! Een leuke beleving voor jong en oud in deze mysterieuze wereld.

Tot rust komen in de sauna

Als gast op Kasteelhoeve Wange kan je ook gebruikmaken van onze sauna. Een extra troef om volledig tot rust te komen.

Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Paardenwei
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Paarden
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Wandelpad

Fruitbeeldige kunst- en zintuigenroutes in het Hageland

Een kunstzinnig belevingsparcours door het bloesemlandschap dat je inspireert en verbaast. Vertrek vanuit de Kasteelhoeve en laat je verrassen door kunstwerken onderweg die zich lieten inspireren door onze fruitstreek.

Natuurwandeling in de Vallei van de Kleine Gete

De vallei van de Kleine Gete is een schitterende groene plek met o.a. de Via Longa, de oude Romeinse heirbaan. In deze wandeling van zo'n 2 tot 4u kan je op sommige plekken zo ver kijken als je wilt zonder een huis te bespeuren.

Historisch wandeltraject 'De Getevallei'

Sinds eind 2018 is er door Regionaal Landschap en Toerisme Vlaams-Brabant het nieuwe wandelknooppuntennetwerk ‘de Getevallei’ ontsloten: 250 km wandelplezier in Oost-Hageland, door de velden, over oude historische wegen met prachtige vergezichten! De rivier de Gete vormt de geografische grens met Haspengouw. De Getevallei vormt een prachtig, groen lint met een grote natuurwaarde. In het kader van de verdere ontwikkeling van het wandelaanbod in de Getevallei herstelde de Stad Landen in samenwerking met de aangelande landbouwers en Kasteelhoeve Wange een historisch wandeltraject, met start op de parking van de Kasteelhoeve.

Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Gastenverblijf voor wilde bijen
Kasteelhoeve Wange - domein op prachtig Hageland - takkenconstructie
IMG_3318

Boomklimmen

De aap eens uithangen, wie doet het niet graag? Boomklimmen is geschikt voor kinderen, volwassenen, bedrijven, teambuilding, diensten, scholen,… Het is een grensverleggende gezellige, educatieve, leuke activiteit! Ervaringsgericht leren? Ideaal met boomklimmen!

Bijenrondleiding

Ontdek de wereld van de bijen op de Kasteelhoeve! Lokale imkers, die onze bijen verzorgen, geven enthousiast hun kennis over de bijen aan onze gasten door. Je komt er alles te weten over honingraten, broedkasten, slingeren, de koningin en haar werksters en waarom bijen toch zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En als kers op de taart mag je je vinger ook werkelijk in de honing doppen. Een aanrader! Deze rondleiding is mogelijk tussen 1 april en 30 september.