Activiteiten

Sessies 'Leren met paarden'

Op de Kasteelhoeve zetten we, onder de naam Kheiron, paarden in om leerprocessen te stimuleren bij mensen. Een prettige verbindende ervaring of juist een verhelderende leerzame sessie.

Met de fiets, Vespa of huifkar

Beleef het golvende Hageland, op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant, vanop een fiets of Vespa. Ook een avontuurlijke tocht met paard en huifkar behoort tot de mogelijkheden.

Brouwerij Wilderen

In het Truiense streekdorpje Wilderen vind je een brouwerij, distilleerderij en alcoholstokerij uit 1890. Geniet van de zelfgemaakte bieren en jenevers op het zonovergoten terras.

Grotten van Folx-les-Caves

Deze mergelgrotten liggen in Waals-Brabant op een boogschuit van Wange. Het gaat om oude mijngrotten, gemaakt door mensenhand, van maar liefst zes hectare groot en tot 18 meter diep. Van schuilkelder in oorlogstijd, champignonkwekerij tot religieus oord, ontdek de fascinerende geschiedenis.

IMG_7774

De veldslagen van Neerwinden

De bloedige veldslagen van 1693, 1705 en 1793 rond de Kasteelhoeve bepaalden onze geschiedenis. Fransen, Duitsers, Engelsen, Nederlanders en Spanjaarden… lieten hier het leven. Willem Van Oranje sliep zelfs in de Kasteelhoeve. In een wandeling wekt onze gids de historische taferelen terug tot leven.

Wandelroutes in de buurt

• Natuurgebied Het Vinne in Zoutleeuw
• Natuur- en recreatiegebied De Beemden in Landen
• Nieuwenhoven (20km)
• De Laarwandeling: 14,5 km (aangeduid)
• De verkorte Laarwandeling: 5 km (deels aangeduid, deels op plan)
• Wandelpad rond het domein: 2,5 km

Avondlijke interactieve verteltocht

Een verteller neemt je ’s avonds mee rond het domein en vertelt oude verhalen uit het Hageland. Van heksen, weerwolven, tot Alvermannen ... misschien kom je ze wel tegen! Een leuke beleving voor jong en oud in deze mysterieuze wereld.

Boomklimmen

De aap eens uithangen, wie doet het niet graag? Boomklimmen is geschikt voor kinderen, volwassenen, bedrijven, teambuilding, diensten, scholen,… Het is een grensverleggende gezellige, educatieve, leuke activiteit! Ervaringsgericht leren? Ideaal met boomklimmen!

WP_20170422_12_52_47_Pro
WP_20170422_11_59_15_Pro

Tot rust komen in de sauna

Als gast op Kasteelhoeve Wange kan je ook gebruikmaken van onze sauna. Een extra troef om volledig tot rust te komen.

Ezelstochten Den Dolaard

Den Dolaard organiseert educatieve staptochten met ezels voor iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt. Vertrekpunt is steeds de oude boerderij gelegen aan de Zwartaardeweg te Zoutleeuw, aan de achterzijde van het Vinne, het grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen.

Natuurwandeling in de Vallei van de Kleine Gete

De vallei van de Kleine Gete is een schitterende groene plek met o.a. de Via Longa, de oude Romeinse heirbaan. In deze wandeling van zo'n 2 tot 4u kan je op sommige plekken zo ver kijken als je wilt zonder een huis te bespeuren.

Fruitbeeldige kunst- en zintuigenroutes in het Hageland

Een kunstzinnig belevingsparcours door het bloesemlandschap dat je inspireert en verbaast. Vertrek vanuit de Kasteelhoeve en laat je verrassen door kunstwerken onderweg die zich lieten inspireren door onze fruitstreek.

IMG_7951

Historisch wandeltraject 'De Getevallei'

Sinds eind 2018 is er door Regionaal Landschap en Toerisme Vlaams-Brabant het nieuwe wandelknooppuntennetwerk ‘de Getevallei’ ontsloten: 250 km wandelplezier in Oost-Hageland, door de velden, over oude historische wegen met prachtige vergezichten! De rivier de Gete vormt de geografische grens met Haspengouw. De Getevallei vormt een prachtig, groen lint met een grote natuurwaarde. In het kader van de verdere ontwikkeling van het wandelaanbod in de Getevallei herstelde de Stad Landen in samenwerking met de aangelande landbouwers en Kasteelhoeve Wange een historisch wandeltraject, met start op de parking van de Kasteelhoeve.

Bijenrondleiding

Ontdek de wereld van de bijen op de Kasteelhoeve! Lokale imkers, die onze bijen verzorgen, geven enthousiast hun kennis over de bijen aan onze gasten door. Je komt er alles te weten over honingraten, broedkasten, slingeren, de koningin en haar werksters en waarom bijen toch zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En als kers op de taart mag je je vinger ook werkelijk in de honing doppen. Een aanrader! Deze rondleiding is mogelijk tussen 1 april en 30 september.

Vuurlopen

Op zoek naar een toffe, gebalde teamactiviteit buiten? Koppel je seminarie of training in Kasteelhoeve aan een sessie vuurlopen! Vuurlopen is een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Door focus, flow en het overtuigd zijn van hun eigen kracht, lopen ze moeiteloos over een pad van hete kolen (ca. 700°C). ‘Dit is onmogelijk’ wordt ‘ik kan dit’. Een team van gecertificeerde firewalk instructeurs begeleidt de deelnemers op een professionele, integere en vooral veilige manier om ver buiten hun oorspronkelijke grenzen te komen. Dit gebeurt in één van de weides van de Kasteelhoeve, vlakbij de plek waar je je meeting houdt, en toch in het midden van de natuur.

De Sint-Leonarduskerk en de Grote Markt van Zoutleeuw

Zoutleeuw is één van de mooist bewaarde Middeleeuwse steden van ons land. Ze werd gespaard van de beeldenstorm en de Franse revolutie. De kerk heeft daardoor nog een indrukwekkende collectie religieuze kunst. Het pronkstuk: de Sacramentstoren uit 1552, 18 meter hoog, 9 verdiepingen met 200 beelden waar bijbeltaferelen op worden uitgebeeld. Op de Grote Markt staan nog een historisch stadshuis en lakenhal. Openingsuren kerk: April t.e.m september: elke dag 14-17u (behalve maandag). Oktober-maart: eerste zondag van de maand. Na afspraak groepsbezoeken met gids mogelijk (tel. 011-78 12 88).

IMG_3318