Activiteiten

Kasteelhoeve Wange - Welkomsbord
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - brug met beek
Kasteelhoeve Wange - Wandelpad
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Wandelpad

Wandelroutes in de buurt

Natuurgebied Het Vinne in Zoutleeuw // Natuur- en recreatiegebied ‘De Beemden’ in Landen // Bos Nieuwenhoven (20km) // De Laarwandeling: 14,5 km (aangeduid) // De verkorte Laarwandeling: 5 km (deels aangeduid, deels op plan) // Wandelpad rond het domein: 2,5 km

Ezelstochten Den Dolaard

Den Dolaard organiseert educatieve staptochten met ezels voor iedereen die zich hiertoe aangesproken voelt. Vertrekpunt is steeds de oude boerderij gelegen aan de Zwartaardeweg te Zoutleeuw, aan de achterzijde van het Vinne, het grootste natuurlijke binnenmeer in Vlaanderen.

De veldslagen van Neerwinden

De bloedige veldslagen van 1693, 1705 en 1793 rond de Kasteelhoeve bepaalden onze geschiedenis. Fransen, Duitsers, Engelsen, Nederlanders en Spanjaarden… lieten hier het leven. Willem Van Oranje sliep zelfs in de Kasteelhoeve. In een wandeling wekt onze gids de historische taferelen terug tot leven.

Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Hengst
Kasteelhoeve Wange - Kheiron - workshop paarden
Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Philip Van Kelst met merries
Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Kheiron - workshop paarden

Brouwerij Wilderen

In het Truiense streekdorpje Wilderen vind je een brouwerij, distilleerderij en alcoholstokerij uit 1890. Geniet van de zelfgemaakte bieren en jenevers op het zonovergoten terras.

Met de fiets, Vespa of huifkar

Beleef het golvende Hageland, op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant, vanop een fiets of Vespa. Ook een avontuurlijke tocht met paard en huifkar behoort tot de mogelijkheden.

Sessies 'Leren met paarden'

Op de Kasteelhoeve zetten we, onder de naam Kheiron, paarden in om leerprocessen te stimuleren bij mensen. Een prettige verbindende ervaring of juist een verhelderende leerzame sessie.

Kasteelhoeve Wange - Seminars en logies - Sauna
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Zon door bomen
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Binnenkoer
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - zwemvijver

Natuurwandeling in de Vallei van de Kleine Gete

De vallei van de Kleine Gete is een schitterende groene plek met o.a. de Via Longa, de oude Romeinse heirbaan. In deze wandeling van zo'n 2 tot 4u kan je op sommige plekken zo ver kijken als je wilt zonder een huis te bespeuren.

Avondlijke interactieve verteltocht

Een verteller neemt je ’s avonds mee rond het domein en vertelt oude verhalen uit het Hageland. Van heksen, weerwolven, tot Alvermannen ... misschien kom je ze wel tegen! Een leuke beleving voor jong en oud in deze mysterieuze wereld.

Tot rust komen in de sauna

Als gast op Kasteelhoeve Wange kan je ook gebruikmaken van onze sauna. Een extra troef om volledig tot rust te komen.

Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Paardenwei
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Paarden
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Wandelpad
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Wandelpad

Boomklimmen

De aap eens uithangen, wie doet het niet graag? Boomklimmen is geschikt voor kinderen, volwassenen, bedrijven, teambuilding, diensten, scholen,… Het is een grensverleggende gezellige, educatieve, leuke activiteit! Ervaringsgericht leren? Ideaal met boomklimmen!

Rondleiding Hoeve In de Zon

Hoeve in de Zon is een gemengde boerderij met akkerbouw en veeteelt. Ze telt 180 koeien van het dubbeldoelras, een door Europa als 'met uitsterven bedreigd' erkent streekgebonden ras. Hoeve in de Zon werkt volgens een gesloten kringloop wat haar ecologische voetafdruk sterk reduceert.

Grotten van Folx-les-Caves

Deze mergelgrotten liggen in Waals-Brabant op een boogschuit van Wange. Het gaat om oude mijngrotten, gemaakt door mensenhand, van maar liefst zes hectare groot en tot 18 meter diep. Van schuilkelder in oorlogstijd, champignonkwekerij tot religieus oord, ontdek de fascinerende geschiedenis.