Onze faciliteiten

Op de Kasteelhoeve is véél plaats, buiten en binnen, om alleen te zijn of om samen te zijn. De dikke muren van de Kasteelhoeve bieden geborgenheid, warmte, verbondenheid met elkaar. Het weidse landschap daaromheen geeft je een gevoel van vrijheid, inspiratie en verbondenheid met de natuur en de dieren die daarin leven. Wie verblijft op de hoeve met of zonder overnachting kan steeds kosteloos gebruik maken van:

Kasteelhoeve Wange faciliteiten Landen woonkamer authentiek

De kasteelhoeve

De warme sfeer, zelfbediening, open keuken … maken dat je je hier echt kan thuis voelen. Op een koude winteravond gezelschapsspelletjes spelen aan het haardvuur of liever aperitieven op het terras, het kan allemaal.

Vanaf een groep van + 20 personen heb je deze ruimtes voor jouw groep alleen.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten domein natuur paarden Landen

Domein

De plek is op 10 jaar tijd omgezet van vervuilde en overbemeste landbouwgrond naar een ecologisch beheerd domein dat shelter biedt aan dier én mens. Het domein is 16 ha met een wandelpad, moestuin van 2000 m², de Gete die langs kabbelt, weides, bossen, wilgehutten, vijvers … Er leeft een kudde hengsten en een kudde merries op een natuurlijke wijze samen en ook reeën, hazen, uilen, valkjes, vossen … zoeken hier shelter. Ontdek ons domein.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten carpaccio eten & drinken keuken

Eten & drinken

Bij ons eet je eerlijke maaltijden met een gamma aan bio- en streekproducten, 100% vers en zonder bewaarmiddelen. We maken bijna alles zelf en gebruiken groenten uit onze eigen tuin. Vlees is bio of gekweekt op een diervriendelijke/kleinschalige manier. Ook de dranken komen van een lokale handelaar. 

‘s Middags kies je voor een lichte warme lunch of een broodjesmaaltijd met assortiment huisgemaakte salades. ‘s Avonds serveren we een uitgebreid driegangendiner. Doorlopend vind je vers fruit, warme dranken, …

Kasteelhoeve Wange faciliteiten overnachten bedden slapen groepen familie & vrienden Landen

Kamers

We hebben 30 bedden, verdeeld over 16 kamers (één, twee- en vierpersoonskamers). De kamers zijn functioneel en smaakvol ingericht, steeds met een prachtig uitzicht. De verwarming is per kamer individueel regelbaar. Internetaansluiting is in alle kamers aanwezig. De kwaliteitsbedden en de rust rondom de hoeve zorgen voor een gegarandeerde nachtrust.

‘s Morgens is er een uitgebreid ontbijt voorzien met streekproducten.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten bedrijven & organisaties vergaderen meeting workshops verenigingen bedrijven & organisaties teambuilding Landen

Zalen

Onze zalen zijn modern, lichtrijk en steeds voorzien van inspirerende uitzichten.

Alle zalen beschikken over: 2 flip charts & stiften, blocnotes & potloden, beamer of flatscreen zodat projecteren en online vergaderingen mogelijk zijn. Water is permanent beschikbaar in de zaal.

Er zijn zalen van verschillende maten, breakout rooms, zalen met flexibele wand en zelfs outdoor vergaderruimtes (oude schuur of overdekte rijhal (600m²). Download hier meer info.

Kasteelhoeve Wange sauna infrarood faciliteiten Landen rust familie & vrienden B&B hotel

Infraroodsauna

Als gast op Kasteelhoeve Wange kan je gebruikmaken van onze sauna. Een extra troef om volledig tot rust te komen.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten domein natuur Landen ruin ecologisch duurzaam zwemvijver

Ecologische tuin met zwemvijver

In de zomer wordt de tuin van de Kasteelhoeve door onze gasten in het weekend omgetoverd tot ‘Wange Beach’. Een zacht gloeiende ligweide, een prachtig natuurlijke zwemvijver, plonsen tussen het riet … Puur genieten voor jong en oud.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten domein natuur paarden Landen

Cirkelceremonies

Een cirkel van 250 m² ingebed in het voedselbos, naast de ooievaarspaal en met uitzicht op de vijver.

Een magische plek waar we terug kunnen gaan naar de essentie van het leven. De cirkel als symbool voor verbinding en eeuwigdurende vernieuwing.  Een plek waar aarde, water, vuur en lucht intens aanwezig zijn. Een ontmoetingsplaats om in verbinding met de natuur de overgangen en polariteiten in het leven te vieren. 

Activiteiten op en rond het domein

Ons domein bevindt zich in een prachtige streek waar je kan fietsen en wandelen. Voor winkelen en lekker tafelen kan je terecht in het vlakbij gelegen Sint-Truiden met zijn Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Tienen en omgeving herbergen enkele uitstekende restaurants. Verder zijn er tal van activiteiten op ons domein te organiseren om je verblijf onvergetelijk te maken.

Kasteelhoeve Wange activiteiten rond domein familie & vrienden kinderen natuur rivier water Landen