Bedrijven & Organisaties

Kasteelhoeve Wange is een unieke locatie voor meetings, trainingen, workshops, teambuilding, vergaderingen, cursussen… We beschikken over 3 grote seminariezalen, 1 kleine vergaderruimte en 16 kamers (25 bedden). De landelijke ligging, het klantgerichte karakter, de huiselijke sfeer en de ambachtelijke keuken maken een verblijf bij ons tot een bijzondere ervaring.

Bedrijven & Organisaties

Kasteelhoeve Wange is een unieke locatie voor meetings, trainingen, workshops, teambuilding, vergaderingen, cursussen… We beschikken over 3 grote seminariezalen, 1 kleine vergaderruimte en 16 kamers (25 bedden). De landelijke ligging, het klantgerichte karakter, de huiselijke sfeer en de ambachtelijke keuken maken een verblijf bij ons tot een bijzondere ervaring.

Kasteelhoeve Wange - seminars en logies - binnenkoer

Bedrijven & Organisaties

Kasteelhoeve Wange is een unieke locatie voor meetings, trainingen, workshops, teambuilding, vergaderingen, cursussen… We beschikken over 3 grote seminariezalen, 1 kleine vergaderruimte en 16 kamers (25 bedden). De landelijke ligging, het klantgerichte karakter, de huiselijke sfeer en de ambachtelijke keuken maken een verblijf bij ons tot een bijzondere ervaring.

Kasteelhoeve Wange - Seminars & logies - Vergaderruimte - Weidezaal en Akkerzaal gekoppeld
Kasteelhoeve Wange - Seminars & logies - Vergaderruimte - Zonnezaal
hemelzaal

Zalen

Alle zalen zijn voorzien van: 2 flip charts & stiften, blocnotes & balpennen, beamer, Clickshare, draadloze internetaansluiting en een projectiewand (Weide-, Akker- en Zonnezaal) of display (Zuiderzaal). Water is permanent beschikbaar in de zaal.

De Weide- en Akkerzaal liggen naast elkaar. Er staat een flexibele wand tussen waardoor de ruimte kan uitbreiden tot 120 m². Je krijgt zo de mogelijkheid om sessies voor grote groepen te organiseren (afdelingsdagen, teambuildings presentaties, grote vergaderingen, lezingen). De capaciteit wordt hierdoor meer dan verdubbeld.

Eten & drinken

Bij ons eet je eerlijke en pure maaltijden met een gamma aan bio-, Fairtrade en streekproducten. De open keuken is niet alleen toegankelijk, maar ook ambachtelijk, 100% vers en zonder bewaarmiddelen.

We maken zelf onze confituur, choco of paté’s, gebruiken groenten uit onze eigen tuin en honing van onze bijenkolonie. Vlees is bio of gekweekt op een diervriendelijke/kleinschalige manier. Het rundsvlees is zelfs van koeien die op het domein van de Kasteelhoeve grazen. Ook drank is lokaal en natuurlijk, gaande van heerlijke streekbieren, Hagelandse schuimwijn, appelsap van Den Boogerd, limonade van Ritchie, tot biowijnen.

In de gemeenschappelijke ruimtes vind je vers fruit, gekoeld water, koffie, thee, appelsap, notenmengeling, huisgemaakte koekjes en chocolade. ’s Middags kan je kiezen voor een lichte warme maaltijd (quiches, salades, risotto,… met dessert) of een broodjesmaaltijd met een ruim assortiment aan brood, huisgemaakte salades, soep, spreads, tapenades,… ’s Avonds serveren we een driegangenmenu.

Kasteelhoeve Wange - Duurzame en biologische maaltijden - Samen tafelen
Kasteelhoeve Wange - Duurzame en biologische ingrediënten - Keuken
Kasteelhoeve Wange - Duurzaam en biologisch voedsel
Kasteelhoeve Wange - Hengsten
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - Paarden
Kasteelhoeve Wange - Domein in het prachtige Hageland

Domein

Onze Kasteelhoeve ligt in het prachtig golvende Hageland op de grens van Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. Een domein van 14 hectare, met uitgestrekte weides begraasd door onze paarden, tal van poelen, beken, bosjes en schitterende wandelpaden omringt de hoeve.

Hoewel de Kasteelhoeve al in 1070 opduikt in oude Germaanse schriften, krijgt de huidige hoeve vorm in 1735. Met het grootste respect voor dit verleden begonnen we in 2010 met de duurzame renovatie.

Ervaar de rust, ruimte en verbinding in deze plek die teruggaat naar de essentie. Een basis en vertrekpunt om met hernieuwde energie of inzichten aan de slag te gaan in de wereld.

Slapen

Wij bieden 25 slaapplaatsen aan, ondergebracht in één- of tweepersoonskamers.

De kamers zijn functioneel en smaakvol ingericht. Ze geven uit op de historische binnenkoer of op de omliggende weiden.
De verwarming is per kamer individueel regelbaar. Internetaansluiting is in alle kamers aanwezig. De kwaliteitsbedden en de rust rondom de hoeve zorgen voor een goede nachtrust.

Als gast op Kasteelhoeve Wange kan je bovendien gebruikmaken van onze infraroodsauna. Een extra troef om volledig tot rust te komen.

‘s Morgens is er een uitgebreid ontbijt voorzien met streekproducten.

Kasteelhoeve Wange - Seminars & logies - Eénpersoonsslaapkamer
Kasteelhoeve Wange - Seminars & logies - Gang
Kasteelhoeve Wange - Prachtig domein in Hageland - brug met beek
WP_20170422_11_59_15_Pro
IMG_3318
Kasteelhoeve Wange - Domein in prachtig Hageland - Beekje

Omgeving & activiteiten

De site ligt in het prachtige Hageland en is omringd door honderden hectaren boomgaarden en akkers. Een haast verborgen plek in Vlaanderen, op de grens van Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. In dit landschap dragen de dorpjes nog poëtische en intrigerende namen als Neerwinden, Hakendover en Overhespen.

Een prachtige streek waar je kunt fietsen en wandelen (de GR loopt vlakbij de hoeve).
Voor winkelen en lekker tafelen kan je terecht in het vlakbij gelegen Sint-Truiden met zijn Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Tienen en omgeving herbergen enkele uitstekende restaurants.

Verder zijn er tal van activiteiten bij ons te organiseren.

Sinds het ontstaan van Kasteelhoeve Wange hebben we ingezet op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat was een fundamentele keuze, ook op financieel vlak. Het is soms een eenzame en beangstigende weg geweest, maar het doet deugd dat we nu een echte community achter ons hebben. Mensen geloven in ons en verbinden zich met ons. De prijzen die we hiermee verdienden zijn een erkenning, ook voor al onze partners!

Meer weten over wat we precies allemaal doen om zo duurzaam mogelijk te zijn?

Wat zeggen onze bezoekers?

Een paar leuke Google Reviews

Eva Verbist
Eva Verbist
19:08 29 Apr 19
We hebben hier het mooiste verjaardagsweekend denkbaar doorgebracht. In een prachtige omgeving ligt een bijzonder mooi gerenoveerde hoeve met alle moderne comfort. Uitbaters en personeel zijn bijzonder vriendelijk, doen je meteen thuis voelen. Het eten met verse producten uit de tuin of buurt is heerlijk. Mooie kamers, gezellige gemeenschappelijke ruimtes. Echt een heel aangename plek. Hier kom ik terug!read more
Ellen Vermorgen
Ellen Vermorgen
19:00 29 Apr 19
Fantastische plek om een weekend met de familie of vrienden door te brengen. Zeer vriendelijke uitbaters en personeel, prachtige locatie, heerlijk eten, rustgevende omgeving. Niets dan lof!read more
Hilde Corbesier
Hilde Corbesier
09:43 27 Apr 19
Een absolute aanrader voor familiefeestjes, weekends met vrienden, enz... Prachtige omgeving waar je de stilte nog kan horen, zeer kindvriendelijk, hartelijke ontvangst, gedienstig personeel, superlekker eten, meestal uit eigen tuin, ongedwongen en gezellige sfeer, mooie kamers, kortom een topper! En ze kunnen daar heel goed een geheim bewaren zodat een verrassingsfeest ook echt een verrassing is!read more
Linda Corbesier
Linda Corbesier
15:51 26 Apr 19
Kasteelhoeve Wange is een fantastische plek om een weekend te genieten van de mooie natuur , de prachtig gerenoveerde hoeve, het lekkere én gezonde eten en de rust. De ontvangst was zeer hartelijk, het personeel in de keuken heel vriendelijk en behulpzaam, de kamers prima en voor 's avonds is er de gezellige zitplaats voorzien van alle comfort. We hebben met de hele familie ervan genoten!read more
Ine V
Ine V
10:39 26 Apr 19
Voor de 70ste verjaardag van onze mama hebben we met de familie voor Kasteelhoeve Wange gekozen. Wat een prachtig weekend! De kasteelhoeve is ongelofelijk mooi en super gezellig. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam. Het eten is overheerlijk! Alles werkelijk perfect. Wij hebben een geweldig weekend gehad, en hopen nog eens terug te komen!read more
See All Reviews

Beschikbare data

Twee- of meerdaags seminarie in de week, met overnachting tot Kerstvakantie

 • 12-13-14 november 2019
 • 18-19-20 november 2019
 • 25-26-27 november 2019
 • 28-29 november 2019
 • 3-4 december 2019
 • 12-13 december 2019
 • 16-20 december 2019
 • 23-24 december 2019

Verblijf in kleine groep tot Kerstvakantie

 • 22-24 november 2019: max 10 personen
 • 13-15 december 2019: max 7 personen

Laatste vrij groepsweekend tot Kerstvakantie

voor een groep vanaf 17 personen

 • 29 november tot 1 december