Onze favoriete activiteiten

Onze hoeve bevindt zich in een prachtige streek waar je kan fietsen en wandelen. Voor winkelen en lekker tafelen kan je terecht in het vlakbij gelegen Sint-Truiden met zijn Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Tienen en omgeving herbergen enkele uitstekende restaurants. Verder zijn er tal van activiteiten op ons domein te organiseren om je verblijf onvergetelijk te maken. Meer info en prijzen via info@kasteelhoevewange.be.

Op het domein

Een interactieve demosessie waarin je zelf zal ondervinden hoe de paarden ons iets kunnen leren. Philip Van Kelst is ervaren coach/trainer, paardenvriend, ondernemer, keynote speaker en auteur. Hij neemt je mee in het bevlogen verhaal van paardenkracht en leiderschap: wat hebben we te transformeren als leidinggevende in deze bijzondere tijden en hoe kunnen paarden ons daarin helpen? Concreet:

  • Je krijgt een visie mee rond duurzaam leidinggeven en teamwerk, geïnspireerd en geïllustreerd door de samenwerking met de eigen paardenkudde en de ervaring als leidinggevende en begeleider van teams.
  • Je ontdekt jouw eigen leiderschapsstijl
  • Wie wil kan een korte ervaring opdoen in de interactie met de paarden
  • Je vertrekt vol nieuwe ideeën en inspiratie naar huis/werk

Duur: 1,5 uur
Groepsgrootte: 15 – 25 personen
Locatie: overdekte rijhal
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

Ben je met + 30 personen dan zorgt AC team voor de meest originele teambuildings op ons domein. Een Middeleeuwse familiedag, een ecospel of de ‘farm trophy’… AC team maakt er een onvergetelijke dag van voor de hele groep.

Adem is leven. Het bepaalt ons zijn, ons voelen, onze gezondheid. Het gaat vanzelf, reflexmatig, gelukkig maar. Maar wat als je je ademhaling wél zelf in handen kon nemen? In deze ademsessie ontdek je hoe jij je ademhaling kan sturen op een manier die jou versterkt. Je zal merken hoe je ademhaling je fysieke en mentale gezondheid, je stressniveau en je energiepijl gunstig kan beïnvloeden en dat je tot meer instaat bent dan je denkt. De rust van de natuur in deze workshop maakt het gemakkelijk om gas terug te nemen. De focus komt te liggen op de elementen van de natuur en jezelf, je ademhaling.

Als ex-topatleet, natuurliefhebber én ijsman in opleiding kan Michiel Bervoets jullie als de beste begeleiden in het sturen van je eigen onbewuste ademhaling zodat het jouw kan ondersteunen in je dagelijkse leven.

Duur: 2 uur
Groepsgrootte: 3 – 12 personen
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

Vuurlopen is een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Over hete kolen lopen (ca. 700°C)? ‘Dit is onmogelijk’ wordt ‘ik kan dit’.

Je ontdekt alle geheimen die deze plek verbergt in de prachtige omgeving op een originele manier. Je leert over de geschiedenis, werkt samen in teams, gaat in contact met de natuur om de ‘schat van Wange’ te vinden.

Duur: 1,5 uur – 3 uur

Lokale imkers, die onze bijen verzorgen, geven enthousiast hun kennis over de bijen aan onze gasten door. Je komt er alles te weten over honingraten, broedkasten, slingeren, de koningin en haar werksters en waarom bijen toch zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En als kers op de taart mag je je vinger ook werkelijk in de honing doppen. Een aanrader voor jong en oud.

De aap eens uithangen, wie doet het niet graag? Enkele bomen op het domein worden omgevormd tot échte klimbomen – allemaal met een andere hoogte en parcours. Voor elke leeftijd vanaf 6 jaar wordt er een uitdagend klimparcours verzorgd. Er wordt geen schade toegebracht aan de bomen. De deelnemers komen ook meer te weten over klimmen, techniek en materiaal.

Een hot tub is een warmwaterbad, waarin het heerlijk relaxen is. Het water wordt via een externe kachel met gas of hout opgewarmd. Er zijn tal van positieve effecten van het gebruik van een hot tub (sneller en beter slapen, minder stress en angst, huid verbetert, minder hoofdpijn). Kortom: een mentale en fysieke ontspanning. Deze Nomad Hot Tub kan in de tuin opgesteld worden. Een unieke ervaring!

Praktisch: Er zijn 2 tubs te huur elk voor 4 tot 6 personen.
Prijs: 1 nacht: 145 euro, 2 nachten: 195 euro

www.avontuurlijk-natuurlijk.be

In een kleine retro caravan omgebouwd tot sauna, kan je helemaal opladen op het domein van de Kasteelhoeve. De caravan staat naast de zwemvijver, ideaal voor een frisse duik. Het is een hout gestookte sauna die zorgt voor een aangename stralingswarmte en de sauna verlicht op een natuurlijke manier. De dakkoepel zorgt voor extra veel natuurlicht en een uniek zicht.  

Zin om helemaal te ontspannen en te genieten van de natuur? Sauna is een ideale activiteit!

Een avondwandeling vergezeld door griezelverhalen over weerwolven, heksen en Alvermannen leiden bij onze gasten tot veel hilariteit.

Duur: 2 uur
Groepsgrootte: max. 30 personen
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

Tijdens de natuurwandeling in de Vallei van de kleine Gete krijg je informatie over de fauna en flora én het rijke historische verleden van deze plek. Een ervaren gids die zoveel weet over de streek dat hij gemakkelijk kan vertellen op maat van de interesses van de groep.

Duur: 1,5 uur – 3 uur
Groepsgrootte: max. 25 personen
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

Je komt in deze rondleiding te weten hoe we van een vervallen hoeve met overbemeste landbouwgrond op 10 jaar tijd één van de meest duurzame gastenverblijven ter wereld maakten. We wonnen hier verschillende prijzen voor, waarvan de meest recente de Baillet Latourprijs 2021 is, voor natuurbeheer en leefmilieu.

  • Welke doordachte keuzes maakten we bij de start van dit project? Hoe werken we samen met partners? Op welke manier passen de paarden hierbij? En op welke manier ondersteunen wij de natuur? Antwoorden op deze vragen krijg je via een duurzaamheidsrondleiding van 1,5 uur in en rond de Kasteelhoeve.
  • Wil je ook alle verdoken hoekjes van het domein leren kennen, de bever spotten, leren hoe en waarom de Gete herstelt werd in zijn oorspronkelijke meanders… dan kan je nog een uur langer op wandel gaan. Op 2,5 uur krijg je een duurzaamheids- én natuurrondleiding.

Duur: 1,5 uur – 2,5 uur
Groepsgrootte: max. 30 personen
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

Samen met familie/vrienden dit eeuwenoud ritueel beleven (met een ervaren begeleider van zweethutceremonies) bezorgt jullie een unieke, gezonde en verbindende ervaring. De zweethut op de Kasteelhoeve staat midden in de natuur, aan de rand van de ceremoniële cirkel en de rituele vijver.

Een zweethut ceremonie wordt gebruikt in alle culturen over heel de wereld. Vuur, water, hitte en de begeleiding zorgen voor een ware ‘hergeboorte’ door zowel fysieke als geestelijke zuivering. Een diepe rust en verbinding met de aarde, jezelf en je groep is het eindresultaat.

Duur: Je kan kiezen voor een ‘korte’ kennismaking van 2 uur of een intense all-in formule van in totaal vier sessies met pauzes (4 tot 5 uur)
Groepsgrootte: max. 12 personen
Prijs en reservering: info@kasteelhoevewange.be

In de omgeving

Grootste binnenmeer van Vlaanderen, prachtig natuurdomein met houten wandelpaden over het water. Wandelingen van 2 tot 5,5 km. Er is een picknickweide, speeltuin en bos, er zijn uitkijkposten en torens voor het bekijken van watervogels. Heel het jaar toegankelijk. Je kan iets eten/drinken in ‘Bistro Het Vinne’.

Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw
Openingsuren Bistro: 10-21u (dinsdag gesloten)
Tel: 0476/60 06 16

www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/het-vinne-zoutleeuw

De Beemden omvat een recreatiedomein en een natuurgebied van ca. 7 ha. Er is een grote speeltuin in hout, gebouwd rond een riviertje en een zandstrandje. Het gebied bestond oorspronkelijk uit hooi- en grasweiden, waarop de vroegere eigenaar vijvers liet uitgraven. Hier kan men in de zomer talrijke soorten dagvlinders waarnemen. Het gebied is vrij toegankelijk en wordt doorkruist door 2 gemarkeerde wandelingen.

Adres: Attenhovenstraat z/n, 3404 Attenhoven

www.toerismevlaamsbrabant.be/bezoeken/bezienswaardigheden/recreatiedomein-de-beemden

Authentiek gerenoveerde site uit de 17de eeuw met café/taverne in een prachtige schuur (incl. open haardvuur en groot terras). De rondleidingen in de brouwerij en alcoholstokerij gaan door op zaterdag, zon- en feestdagen om 15u (6 euro pp, 1 degustatie en gefrankeerde postkaart inbegrepen). Groepen vanaf 30 personen kunnen er ook op andere momenten terecht. Reservatie via website.

Adres: Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen
Tel: 011/58 06 80 of 0475/21 93 49
Openingsuren:
april-mei-juni-september: 13u-19u (di/wo/do), 13u-middernacht (vr/za/zo)
juli-augustus: 13u-middernacht (di/wo/do/vr/za/zo)
oktober-maart: 19u-middernacht (vr), 13u-middernacht (za/zo/feestdagen)

www.brouwerijwilderen.be

Het oriëntatiepunt bij je ontdekkingstocht door de stad Landen. De oude watermolen is ingericht als streekbezoekerscentrum. Het historisch belang van de stad, vooral bekend door de figuur van ‘Pepijn van Landen’, wordt op een aanschouwelijke manier voorgesteld. Het belevingscentrum Rufferdinge is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de streek en het vertrekpunt van heel wat recreatieve wandel-, fiets- en huifkartochten.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/bezoekerscentrum–watermolen-rufferdinge/

Zoutleeuw is één van de mooist bewaarde Middeleeuwse steden van ons land. Ze werd gespaard van de beeldenstorm en de Franse revolutie. De kerk heeft daardoor nog een indrukwekkende collectie religieuze kunst. Het pronkstuk: de Sacramentstoren uit 1552, 18 meter hoog, 9 verdiepingen met 200 beelden waar bijbeltaferelen op worden uitgebeeld.

Op de Grote Markt staan nog een historisch stadshuis en lakenhal. In de lakenhal kan je iets eten en drinken.

Openingsuren Sint-Leonarduskerk: 14u-17u.
april t.e.m september: elke dag (behalve maandag)
oktober: zaterdag en zondag
november: zondag
december t.e.m. maart: de eerste zondag van de maand
Na afspraak groepsbezoeken met gids mogelijk (tel. 011/78 12 88).

www.delakenhalle.be

Eeuwenoude grotten met een rijk cultureel verleden. In totaal een labyrint van 6 ha, 13 tot 18 meter onder de grond. Beschermd als historische site. Bezoek duurt een klein uur. Nadien kan je iets gaan eten of drinken in het historische Jodoigne, 10 km verder.

Adres: Rue A. Baccus 35, 1350 Folx-les-Caves (Orp-Jauche)
Openingsuren: alle weekends 14u-18u (’s winters tot 17h)
Groepen: op reservatie (081/81 36 20).

www.folx-les-caves.com/grottes

Ontdek het op een educatieve manier door te wandelen met een ezel langs oude buurt- en veldwegen. Den Dolaard organiseert tochten op maat voor jong en oud, gezinnen, individuen en groepen. Tijdens het wandelen krijg je uitleg over het landschap en de ezel.

De ezelboerderij kan ook worden bezocht al dan niet in combinatie met een wandeling en/of het afleggen van een behendigheidsparcours met ezels.

www.dendolaard.be

Vanuit de Kasteelhoeve kan een huifkarrentocht met Brabantse trekpaarden georganiseerd worden.

Verken het prachtige Hageland, met al zijn fietsknooppunten. Dat kan op verschillende tempo’s: een fiets, een elektrische fiets, een vespa of zelfs een 2PK. Wow-routes biedt zowel uitgestippelde tochten doorheen het Hageland en kan de tocht laten vertrekken van op de kasteelhoeve.

www.wow-routes.com

Mooie kapel uit 1780 omringd door een aantal bomen met een mooi zicht op de omringende velden en de vallei van de Kleine Gete. Middelpunt van de historische slag van Neerwinden.

Kruiskensstraat z/n, 3400 Neerwinden (Landen)

Zwembad De Blyckaert is een publiekstrekker. Het zwembad is uitgerust met volgende faciliteiten: 25 meterbad, recreatiebad met stroomversnelling, peuterbad, 40 meter lange glijbaan, Turkse stoombaden, jacuzzi’s, ligweide, duiktank (7 meter diep), cafetaria

www.tienen.be/zwembad-de-blyckaert-4

Snel! Geen tijd te verliezen! Zoek de verborgen aanwijzingen, werk samen als een echt team om de raadsels en puzzels op te lossen en ontsnap binnen het uur uit de kamer! Ben je een echte speurneus, ontgaat geen enkel detail jou en heb je stalen zenuwen? Een bezoek aan een escape room zul je niet snel meer vergeten!

www.breakout-tienen.be

De Kasteelhoeve Wange ligt middenin een groot wandelnetwerk. Korte en lange wandelingen van alle niveau’s zijn mogelijk. Mooie vertrekpunten voor een korte of lange wandelingen zijn: de kasteelhoeve zelf, het bezoekerscentrum Rufferdinge, het proviniaal domein ‘het Vinne’, … Wij kunnen je voorzien van de nodige wandelkaarten.

Landen (7,5 km)
Tienen (10 km)
Zoutleeuw (11 km)
Sint-Truiden (15km)
Hasselt (34 km) met nadien een bezoekje aan Bokrijk (15’ van Hasselt)
Leuven (34 km)