Unieke teambuilding op de Kasteelhoeve

Wij willen met alles in en rond de hoeve een inspirerende context creëren om te verbinden met elkaar én de natuur. Daarom werken we samen met heel wat partners, die de kracht van de natuur op de ene of andere manier inzetten in hun teambuildings of groepsactiviteiten. Hieronder lees je enkele van onze vernieuwende verbindende activiteiten die je een indringende ervaring zullen bezorgen. Wil je graag de omgeving verkennen? Lees dan ook zeker verder hieronder.

Activiteiten op het domein

Philip Van Kelst is ervaren coach/trainer, ondernemer en auteur, neemt je mee in het bevlogen verhaal van paardenkracht en leiderschap: wat hebben we te transformeren als leidinggevende in deze bijzondere tijden en hoe kunnen paarden ons daarin helpen? Je leert over duurzaam leiderschap, ontdekt jouw eigen leiderschapsstijl en je kan een korte ervaring opdoen in de interactie met de paarden.

I.s.m. Kheiron

Adem je kracht, adem de natuur, adem samen. In deze teamsessie wandel op het natuurdomein van de Kasteelhoeve, waardoor het gemakkelijk is om gas terug te nemen. Je ontdekt hoe jij je de zuurstof in je lichaam kan sturen op een manier die jou en  je team versterkt.

I.s.m. Lokotho

Samen met je team dit eeuwenoud ritueel beleven (onder ervaren begeleiding) bezorgt jullie een unieke, gezonde en verbindende ervaring. De zweethut op de Kasteelhoeve staat midden in de natuur, aan de rand van de ceremoniële cirkel en de rituele vijver. Vuur, water, hitte en de begeleiding zorgen voor een ware ‘hergeboorte’ door zowel fysieke als geestelijke zuivering. Een diepe rust en verbinding met de aarde, jezelf en je groep is het eindresultaat.

I.s.m. Anicha

Jullie team krijgt de outdoor basics onder de knie, om in de natuur te kunnen overleven. Herkennen van eetbare planten en vruchten, vuur maken, sporen van dieren herkennen, een geschikte schuilplaats vinden etc. zijn mogelijke elementen waarmee we aan de slag gaan.

I.s.m. MyEscape

Packrafting is één van de meest oude manieren om het buitenleven te verkennen: een tocht met een boot én te voet stelt jullie in staat om de meest ongekende hoekjes van de natuur te verkennen. Een packraft is een lichtgewicht opblaasbare kajak voor 2 personen die meegenomen wordt tijdens de wandeling.  Je vertrekt vanop het domein van de Kasteelhoeve via de Kleine Gete en keert na de kanotocht te voet terug. Onderweg plukken jullie de groenten in de natuur voor de soep ’s avonds.

I.s.m. MyEscape

Kiezen jullie echt helemaal voor de outdoor experience, dan is dit iets voor jullie. De uitvalsbasis voor jullie activiteiten zijn 5 prachtige tipi’s in de ceremoniële cirkel op het domein van de Kasteelhoeve, midden in de natuur. ‘s Avonds een heerlijke barbecue van de Kasteelhoeve op het kampvuur.

Let op: een voorwaarde om deze overnachting te kunnen boeken is dat jullie minstens 1 van de 2 andere activiteiten van MyEscape (packcrafting of bushcrafting) kiezen.

I.s.m. MyEscape

Tijdens deze workshop doe je zowel individueel als in team verschillende opdrachten met een paard. Vanuit de spiegeling van de paarden en de nabespreking ontstaat nieuwe ‘awareness’ rond communicatie-, leiderschaps- en samenwerkingspatronen.

Alle sessies zijn op maat.

I.s.m. Kheiron

Vuurlopen is tevens een eeuwenoud inwijdingsritueel en een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Over hete kolen lopen? ‘Dit is onmogelijk’ wordt ‘ik kan dit’.

I.s.m. Climbing Managers

Wie heeft er ondertussen nog niet van Wim Hof en zijn Methode gehoord!? Deze combineert ademhalingstechnieken, graduele koude blootstelling en trainen van de geest, om jezelf gelukkig, sterk en gezond te voelen. Laat jullie begeleiden door Michiel, gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur en ex-topatleet, om de wetenschappelijk bewezen, Wim Hof Methode zelf te ervaren!

Hij neemt je in deze workshop ver buiten je comfortzone mee het ijsbad in door een focus op body, mind en krachtige ademhalingsoefeningen.

I.s.m. Lokotho

Elkaar vertrouwen, daar draait het om. Om de top te bereiken, heb je het vertrouwen in je collega(s) nodig, die je beveiligt. Enkele bomen op het domein worden omgevormd tot échte klimbomen – allemaal met een ander hoogte en parcours. De deelnemers komen ook meer te weten over klimmen, techniek en materiaal.

I.s.m. Avontuurlijk Natuurlijk

Tijdens deze muzikale workshop schrijf je een eigen bedrijfs-/ teamlied onder begeleiding van Arne Vanhaecke, een ervaren singer-songwriter (bekend van onder meer Luisje en Plafond).

Via enkele leuke creatieve games brainstormen jullie over een idee, een boodschap, een slogan, een mission statement, … Daarna worden er enkele kneepjes van het vak aangeleerd, en schrijven jullie het lied. Het eindresultaat wordt live gebracht én opgenomen. De opname mee naar huis nemen kan mits een meerprijs, zodat jullie jullie nieuwe hit kunnen laten beluisteren door iedereen die het wil horen.

We wensen het iedereen toe, we werken er allemaal voor: een gelukkig, sterk en gezond leven! Wim Hof, beter gekend als de ‘Ice man’, heeft een zeer krachtige en wetenschappelijk onderbouwde methode om dit te bereiken. Michiel, gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur en ex-topatleet leert jullie alle ins en outs van deze methode kennen, via een interactieve presentatie! Je gaat zelf aan de slag met één van de pijlers van de methode, nl. ademhaling. Je ontdekt hoe je uw ademhaling kan inzetten om de beste versie van jezelf te zijn en hoe je jou lichaam en geest in balans brengt.

I.s.m. Lokotho

Het aanbod van Swiep is zeer uiteenlopend maar één ding is zeker: Swiep maakt topics bespreekbaar op een luchtige manier en jullie team komt hier sterk uit. Een fragment uit hun aanbod is: een impro-wandeling, een bedrijfsevent of een teamtraject op maat. Allemaal met evenveel humor en enthousiasme gebracht en begeleid.

Je ontdekt alle geheimen die deze plek verbergt in de prachtige omgeving op een originele manier. Je leert over de geschiedenis, werkt samen in teams, gaat in contact met de natuur om de ‘schat van Maximiliaan’ te vinden. Beschikbaar vanaf 1 april 2022.

Een avondwandeling vergezeld door griezelverhalen over weerwolven, heksen en Alvermannen leiden bij onze gasten tot veel hilariteit.

Tijdens de natuurwandeling in de Vallei van de kleine Gete krijg je informatie over de fauna en flora en het rijke historische verleden van deze plek. Een ervaren gids die zoveel weet over de streek dat hij gemakkelijk kan vertellen op maat van de interesses van de groep.

Je komt in deze rondleiding te weten hoe we van een vervallen hoeve met overbemeste landbouwgrond op 10 jaar tijd één van de meest duurzame gastenverblijven ter wereld maakten. We wonnen hier verschillende prijzen voor, waarvan de meest recente de Baillet Latourprijs 2021 is, voor natuurbeheer en leefmilieu.

  • Welke doordachte keuzes maakten we bij de start van dit project? Hoe werken we samen met partners? Op welke manier passen de paarden hierbij? En op welke manier ondersteunen wij de natuur? Antwoorden op deze vragen krijg je via een duurzaamheidsrondleiding van 1,5 uur in en rond de Kasteelhoeve.
  • Wil je ook alle verdoken hoekjes van het domein leren kennen, de bever spotten, leren hoe en waarom de Gete hersteld werd in zijn oorspronkelijke meanders… dan kan je nog een uur langer op wandel gaan. Op 2,5 uur krijg je een duurzaamheids- én natuurrondleiding.

Lokale imkers, die onze bijen verzorgen, geven enthousiast hun kennis over de bijen aan onze gasten door. Je komt er alles te weten over honingraten, broedkasten, slingeren, de koningin en haar werksters en waarom bijen toch zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En als kers op de taart mag je je vinger ook werkelijk in de honing doppen. Een aanrader voor jong en oud.

Samen veranderingen in het leven vieren: geboorte, samenzijn, huwelijk, scheiding, afscheid, dood… Dit kan op een sacrale cirkelplek in de natuur met een vuurplaats in het midden, een natuurlijke vijver, onder de ooievaarspaal en met uitzicht op de weidse natuur. Een ritueel op maat wordt samen voorbereid en begeleid door onze ceremoniebegeleiders: Klara Peeters, arts/osteopate/paardencoach/shamanic practitioner en/of  dochter Flore Van Kelst, osteopate/yoga docent/coach.

De rest van de accommodatie (zalen, overnachting, catering ….) van de Kasteelhoeve kan vooraf of aansluitend gebruikt worden.

In een kleine retro caravan omgebouwd tot sauna, kan je helemaal opladen op het domein van de Kasteelhoeve. De caravan staat naast de zwemvijver, ideaal voor een frisse duik nadien. Het is een hout gestookte sauna die zorgt voor een aangename stralingswarmte en de sauna verlicht op een natuurlijke manier. De dakkoepel zorgt voor extra veel natuurlicht en een uniek zicht. Je kan hier met +/- 3 personen gelijktijdig in genieten.

Kasteelhoeve Wange faciliteiten domein natuur caravan activiteiten Landen authentiek

ACteam is een ervaren partner in het organiseren van evenementen en teambuildings voor grote groepen. Van ‘Farm Trophy’ tot PC mastermind en van ‘Gezondheidsspel’ tot Middelleeuws evenement. Het kan allemaal.

Groepsgrootte: + 30 personen

Rituelen vind je altijd en overal, in alle werelddelen en in alle tijden. Het is een vernieuwende én tegelijk ook oeroude manier om in teams en organisaties sleutelmomenten te vieren en zich met elkaar te verbinden: een fusie van teams, afscheid van collega’s, een periode afsluiten en een nieuwe verwelkomen, het herverbinden met missie of met elkaar. 

Corporate Rituals biedt 3 soorten rituelen (op maat van organisaties). Ze gaan allen door in de rituele cirkel op het natuurdomein.

  1. Vuurritueel
  2. Natuurritueel
  3. Kasàlà ritueel (Lofzang)

Je leest er hier meer over.

Wat kan jij leren van de natuur? In deze workshop met Inside Out ga je niet alleen aan de slag met de elementen in de natuur. Je laat je inspireren en spiegelen door de natuur. Buiten, weg van de dagelijkse rush en in contact met de natuur, jezelf, je dromen, elkaar, … In en rond het tentenkamp op het domein.

Activiteiten in de omgeving

Natuur

Het grootste binnenmeer van Vlaanderen, een prachtig natuurdomein met houten wandelpaden over het water. Wandelingen van 2 tot 5,5 km. Er is een picknickweide, speeltuin en bos, er zijn uitkijkposten en torens voor het bekijken van watervogels. Heel het jaar toegankelijk. Je kan iets eten/drinken in ‘Bistro Het Vinne’.

Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw

www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/het-vinne-zoutleeuw

De Beemden omvat een recreatiedomein en een natuurgebied van ca. 7 ha. Grote speeltuin in hout, gebouwd rond en over een riviertje met een zandstrandje. Hier kan men in de zomer talrijke soorten dagvlinders waarnemen. Het gebied is vrij toegankelijk en wordt doorkruist door 2 gemarkeerde wandelingen.

Adres: Attenhovenstraat z/n, 3404 Attenhoven

www.toerismevlaamsbrabant.be/bezoeken/bezienswaardigheden/recreatiedomein-de-beemden

De Kasteelhoeve Wange ligt middenin een groot wandelnetwerk. Korte en lange wandelingen van alle niveau’s zijn mogelijk. Mooie vertrekpunten voor een korte of lange wandelingen zijn: de kasteelhoeve zelf, het bezoekerscentrum Rufferdinge, het proviniaal domein ‘het Vinne’, … Wij kunnen je voorzien van de nodige wandelkaarten.

Adres: Engelbamp 57, 3800 Sint-Truiden

www.limburg.be/natuurcentrumnieuwenhoven

Cultuur

Authentiek gerenoveerde site uit de 17de eeuw met café/taverne in een prachtige schuur (incl. open haardvuur). Groot terras. De rondleidingen in de brouwerij en alcoholstokerij gaan door op zaterdag, zon- en feestdagen om 15u (6 euro pp, 1 degustatie en gefrankeerde postkaart inbegrepen). Groepen vanaf 30 personen kunnen er ook op andere momenten terecht.

Adres: Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen

www.brouwerijwilderen.be

Het oriëntatiepunt bij uw ontdekkingstocht door de stad Landen. De oude watermolen is ingericht als streekbezoekerscentrum. Het historisch belang van de stad, vooral bekend door de figuur van ‘Pepijn van Landen’, wordt op een aanschouwelijke manier voorgesteld.

Het belevingscentrum Rufferdinge is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de streek en het vertrekpunt van heel wat recreatieve wandel-, fiets- en huifkartochten.

Adres: Molenbergstraat 6, 3400 Landen

www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/bezoekerscentrum–watermolen-rufferdinge

Zoutleeuw is één van de mooist bewaarde Middeleeuwse steden van ons land. Ze werd gespaard van de beeldenstorm en de Franse revolutie. De kerk heeft daardoor nog een indrukwekkende collectie religieuze kunst. Op de Grote Markt staan nog een historisch stadshuis en lakenhal. In de lakenhal kan je iets eten en drinken.

Praktisch Sint Leonarduskerk: Openingsuren 14u00 – 17u00, april – september elke dag, oktober enkel zaterdag en zondag, November enkel zondagen December t.e.m. maart enkel de eerste zondag van de maand. Na afspraak groepsbezoeken met gids mogelijk (tel. 011-78 12 88).

Praktisch Lakenhalle: www.delakenhalle.be

Eeuwenoude grotten met een rijk cultureel verleden. In totaal een labyrint van 6 ha, 13 tot 18 meter onder de grond. Beschermd als historische site. Bezoek duurt een klein uur. Nadien kan je iets gaan eten of drinken in het historische Jodoigne, 10 km verder.

Adres: Rue A. Baccus 35, 1350 Folx-les-Caves (Orp-Jauche)
Openingsuren: alle weekends 14u00 – 18u00 (’s winters tot 17u00)
Reservatie: 081/81 36 20

www.folx-les-caves.com/grottes

Mooie kapel uit 1780 omringd door een aantal bomen met een mooi zicht op de omringende velden en de vallei van de Kleine Gete. Middelpunt van de historische slag van Neerwinden.

Adres: Kruiskensstraat z/n, 3400 Neerwinden (Landen)

Landen (7,5 km), Tienen (10 km), Zoutleeuw (11 km), Sint-Truiden (15km), Hasselt (34 km) met nadien een bezoekje aan Bokrijk (15’ van Hasselt), Leuven (34 km)

Snel! Geen tijd te verliezen! Zoek de verborgen aanwijzingen, werk samen als een echt team om de raadsels en puzzels op te lossen en ontsnap binnen het uur uit de kamer! De escape rooms liggen op de site van het Oud College in Tienen. De lokalen van deze katholieke middelbare school, die na 130 jaar zijn deuren sloot, krijgen een tijdelijke nieuwe bestemming.

Adres: Oud College Broekstraat 31, Tienen

www.breakout-tienen.be

Een prachtig café en brouwerij, waarschijnlijk het oudste stenen gebouw van Hoegaarden. Je kan de brouwerij ook bezoeken.

Adres: Ernest Ourystraat 2, 3320 Hoegaarden

www.nieuwhuys.be

Sport

Kasteelhoeve Wange ligt aan het fietsknooppunten netwerk van Vlaams-Brabant en Limburg. Fietskaarten van deze knooppunten kan je lenen bij de verantwoordelijke. Enkele partners uit de buurt die verschillende soorten fietsen verhuren:

Sinds eind 2018 is er door Regionaal Landschap en Toerisme Vlaams-Brabant het nieuwe wandelknooppuntennetwerk ‘de Getevallei’ ontsloten: 250 km wandelplezier in Oost-Hageland, door de velden, over oude historische wegen met prachtige vergezichten! De rivier de Gete vormt de geografische grens met Haspengouw. De Getevallei vormt een prachtig, groen lint met een grote natuurwaarde.

In het kader van de verdere ontwikkeling van het wandelaanbod in de Getevallei herstelde de Stad Landen in samenwerking met de aangelande landbouwers en Kasteelhoeve Wange een historisch wandeltraject, met start op de parking van de Kasteelhoeve.

Enkele wandelroutes die vanuit de Kasteelhoeve vertrekken zijn:

  • 12 km (2,5u): de Laarwandeling (aangeduid)
  • 5 km (1u15): de verkorte Laarwandeling (deels aangeduid, deels op plan)
  • 2,5 km (30’): wandelpad rond het domein.

Avonturen met kids

De Beemden omvat een recreatiedomein en een natuurgebied van ca. 7 ha. Grote speeltuin in hout, gebouwd rond en over een riviertje met een zandstrandje. Hier kan men in de zomer talrijke soorten dagvlinders waarnemen. Het gebied is vrij toegankelijk en wordt doorkruist door 2 gemarkeerde wandelingen.

Adres: Attenhovenstraat z/n, 3404 Attenhoven

www.toerismevlaamsbrabant.be/bezoeken/bezienswaardigheden/recreatiedomein-de-beemden

Deze boerenspeeltuin is the place to be voor jonge avonturiertjes. Een reuzezandbak, trampolines en traktortjes om zelf mee te rijden zorgen voor uren plezier op het erf. Bij slecht weer is er het hooibaal klimparcours. En voor de ouders altijd gezellig om binnen of buiten iets te drinken of eten. Normaal elke dag in het weekend open.

Adres: Schuur van Tuur, Kiezegemstraat 15, 3390 Sint-Joris-Winge

www.schuurvantuur.be

Je trekt op je blote voeten langs een heuse dierentuin, je test je evenwicht op reusachtige boomstammen, je klimt op middeleeuwse motheuvels, je spartelt in het water van de Gertrudisbron en flaneert langs de archeologische site Sint-Gitter. Iets drinken terwijl de kids in de speeltuin speken kan ook.

Adres: Hoeve Sinte Gitter, Sint-Gittersplein 1, 3400 Landen

www.facebook.com/StGitter

Ideaal voor gezinnen met kinderen. Laat je betoveren door het prachtige zwemparadijs in Landen met Maya de bij als hoofdfiguur. Glijbanen, bubbelbaden, buiten-en binnenzwembaden …

www.plopsaqualandenhannuit.be