Onze favoriete activiteiten

Onze hoeve bevindt zich in een prachtige streek waar je kan fietsen en wandelen. Voor winkelen en lekker tafelen kan je terecht in het vlakbij gelegen Sint-Truiden met zijn Limburgse gezelligheid en gastvrijheid. Tienen en omgeving herbergen enkele uitstekende restaurants. Verder zijn er tal van activiteiten op ons domein te organiseren om je verblijf onvergetelijk te maken. Meer info en prijzen via info@kasteelhoevewange.be.

Op het domein

Kheiron biedt dynamische workshops met paarden. De kracht van paarden zit in de spiegel die ze zijn voor ons gedrag als mens. Deze helpt je zelfbewustzijn groeien en gedrag veranderen. Het levert dus niet alleen een onvergetelijke ervaring op, maar ook leerrijke inzichten. Meer info op www.kheiron.be.

Ben je met + 30 personen dan zorgt AC team voor de meest originele teambuildings op ons domein. Een Middeleeuwse familiedag, een ecospel of de ‘farm trophy’… AC team maakt er een onvergetelijke dag van voor de hele groep.

  • Een verteltocht in de Hagelandse natuur, over de vele veldslagen die hier plaats vonden. Beelden van onze voorouders die hier met tienduizenden manschappen vochten, worden heel levendig voorgesteld door onze gids. 8 km.
  • Tijdens de natuurwandeling in de Vallei van de kleine Gete (2 tot 4u) krijg je informatie over de fauna en flora én het rijke historische verleden van deze plek.
  • Een avondwandeling vergezeld door griezelverhalen over weerwolven, heksen en Alvermannen leiden bij onze gasten tot veel hilariteit.
  • Een duurzaamheidsrondleiding in en rond de hoeve.

Michiel, ervaren adem- en ijscoach in opleiding begeleidt jouw groep gedurende een 2-uur durende sessie. Een unieke start van jouw teamdag of -meerdaagse.  Een boost voor het vertrouwen, creativiteit en openheid in je team. De succesfactoren van deze workshop zitten in:  connectie met de natuur, connectie met jezelf, connectie met elkaar via ademhaling op verschillende plaatsen op het domein. Innerlijke kracht en openheid wordt vrijgemaakt.

Vuurlopen is een ultieme metafoor waarbij deelnemers beperkende overtuigingen die hun professionele en persoonlijke ontwikkeling belemmeren, doorbreken. Over hete kolen lopen (ca. 700°C)? ‘Dit is onmogelijk’ wordt ‘ik kan dit’.

Je ontdekt alle geheimen die deze plek verbergt in de prachtige omgeving op een originele manier. Je leert over de geschiedenis, werkt samen in teams, gaat in contact met de natuur om de ‘schat van Wange’ te vinden.

Duurtijd 1u30 – 3u.

Lokale imkers, die onze bijen verzorgen, geven enthousiast hun kennis over de bijen aan onze gasten door. Je komt er alles te weten over honingraten, broedkasten, slingeren, de koningin en haar werksters en waarom bijen toch zo belangrijk zijn voor ons allemaal. En als kers op de taart mag je je vinger ook werkelijk in de honing doppen. Een aanrader voor jong en oud.

De aap eens uithangen, wie doet het niet graag? Enkele bomen op het domein worden omgevormd tot échte klimbomen – allemaal met een andere hoogte en parcours. Voor elke leeftijd vanaf 6 jaar wordt er een uitdagend klimparcours verzorgd. Er wordt geen schade toegebracht aan de bomen. De deelnemers komen ook meer te weten over klimmen, techniek en materiaal.

Een hot tub is een warmwaterbad, waarin het heerlijk relaxen is. Het water wordt via een externe kachel met gas of hout opgewarmd. Er zijn tal van positieve effecten van het gebruik van een hot tub (sneller en beter slapen, minder stress en angst, huid verbetert, minder hoofdpijn). Kortom: een mentale en fysieke ontspanning. Deze Nomad Hot Tub kan in de tuin opgesteld worden. Een unieke ervaring!

Praktisch: Er zijn 2 tubs te huur elk voor 4 tot 6 personen.
Prijs: 1 nacht: 145 euro, 2 nachten: 195 euro

www.avontuurlijk-natuurlijk.be

In een kleine retro caravan omgebouwd tot sauna, kan je helemaal opladen op het domein van de Kasteelhoeve. De caravan staat naast de zwemvijver, ideaal voor een frisse duik. Het is een hout gestookte sauna die zorgt voor een aangename stralingswarmte en de sauna verlicht op een natuurlijke manier. De dakkoepel zorgt voor extra veel natuurlicht en een uniek zicht.  

Zin om helemaal te ontspannen en te genieten van de natuur? Sauna is een ideale activiteit!

In de omgeving

Grootste binnenmeer van Vlaanderen, prachtig natuurdomein met houten wandelpaden over het water. Wandelingen van 2 tot 5,5 km. Er is een picknickweide, speeltuin en bos, er zijn uitkijkposten en torens voor het bekijken van watervogels. Heel het jaar toegankelijk. Je kan iets eten/drinken in ‘Bistro Het Vinne’.

Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw
Openingsuren Bistro: 10-21u (dinsdag gesloten)
Tel: 0476/60 06 16

www.vlaamsbrabant.be/vrije-tijd-cultuur/provinciedomeinen/het-vinne-zoutleeuw

De Beemden omvat een recreatiedomein en een natuurgebied van ca. 7 ha. Er is een grote speeltuin in hout, gebouwd rond een riviertje en een zandstrandje. Het gebied bestond oorspronkelijk uit hooi- en grasweiden, waarop de vroegere eigenaar vijvers liet uitgraven. Hier kan men in de zomer talrijke soorten dagvlinders waarnemen. Het gebied is vrij toegankelijk en wordt doorkruist door 2 gemarkeerde wandelingen.

Adres: Attenhovenstraat z/n, 3404 Attenhoven

www.toerismevlaamsbrabant.be/bezoeken/bezienswaardigheden/recreatiedomein-de-beemden

Authentiek gerenoveerde site uit de 17de eeuw met café/taverne in een prachtige schuur (incl. open haardvuur en groot terras). De rondleidingen in de brouwerij en alcoholstokerij gaan door op zaterdag, zon- en feestdagen om 15u (6 euro pp, 1 degustatie en gefrankeerde postkaart inbegrepen). Groepen vanaf 30 personen kunnen er ook op andere momenten terecht. Reservatie via website.

Adres: Wilderenlaan 8, 3803 Wilderen
Tel: 011/58 06 80 of 0475/21 93 49
Openingsuren:
april-mei-juni-september: 13u-19u (di/wo/do), 13u-middernacht (vr/za/zo)
juli-augustus: 13u-middernacht (di/wo/do/vr/za/zo)
oktober-maart: 19u-middernacht (vr), 13u-middernacht (za/zo/feestdagen)

www.brouwerijwilderen.be

Het oriëntatiepunt bij je ontdekkingstocht door de stad Landen. De oude watermolen is ingericht als streekbezoekerscentrum. Het historisch belang van de stad, vooral bekend door de figuur van ‘Pepijn van Landen’, wordt op een aanschouwelijke manier voorgesteld. Het belevingscentrum Rufferdinge is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de streek en het vertrekpunt van heel wat recreatieve wandel-, fiets- en huifkartochten.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/bezoekerscentrum–watermolen-rufferdinge/

Zoutleeuw is één van de mooist bewaarde Middeleeuwse steden van ons land. Ze werd gespaard van de beeldenstorm en de Franse revolutie. De kerk heeft daardoor nog een indrukwekkende collectie religieuze kunst. Het pronkstuk: de Sacramentstoren uit 1552, 18 meter hoog, 9 verdiepingen met 200 beelden waar bijbeltaferelen op worden uitgebeeld.

Op de Grote Markt staan nog een historisch stadshuis en lakenhal. In de lakenhal kan je iets eten en drinken.

Openingsuren Sint-Leonarduskerk: 14u-17u.
april t.e.m september: elke dag (behalve maandag)
oktober: zaterdag en zondag
november: zondag
december t.e.m. maart: de eerste zondag van de maand
Na afspraak groepsbezoeken met gids mogelijk (tel. 011/78 12 88).

www.delakenhalle.be

Eeuwenoude grotten met een rijk cultureel verleden. In totaal een labyrint van 6 ha, 13 tot 18 meter onder de grond. Beschermd als historische site. Bezoek duurt een klein uur. Nadien kan je iets gaan eten of drinken in het historische Jodoigne, 10 km verder.

Adres: Rue A. Baccus 35, 1350 Folx-les-Caves (Orp-Jauche)
Openingsuren: alle weekends 14u-18u (’s winters tot 17h)
Groepen: op reservatie (081/81 36 20).

www.folx-les-caves.com/grottes

Ontdek het op een educatieve manier door te wandelen met een ezel langs oude buurt- en veldwegen. Den Dolaard organiseert tochten op maat voor jong en oud, gezinnen, individuen en groepen. Tijdens het wandelen krijg je uitleg over het landschap en de ezel.

De ezelboerderij kan ook worden bezocht al dan niet in combinatie met een wandeling en/of het afleggen van een behendigheidsparcours met ezels.

www.dendolaard.be

Vanuit de Kasteelhoeve kan een huifkarrentocht met Brabantse trekpaarden georganiseerd worden.

Verken het prachtige Hageland, met al zijn fietsknooppunten. Dat kan op verschillende tempo’s: een fiets, een elektrische fiets, een vespa of zelfs een 2PK. Wow-routes biedt zowel uitgestippelde tochten doorheen het Hageland en kan de tocht laten vertrekken van op de kasteelhoeve.

www.wow-routes.com

Mooie kapel uit 1780 omringd door een aantal bomen met een mooi zicht op de omringende velden en de vallei van de Kleine Gete. Middelpunt van de historische slag van Neerwinden.

Kruiskensstraat z/n, 3400 Neerwinden (Landen)

Zwembad De Blyckaert is een publiekstrekker. Het zwembad is uitgerust met volgende faciliteiten: 25 meterbad, recreatiebad met stroomversnelling, peuterbad, 40 meter lange glijbaan, Turkse stoombaden, jacuzzi’s, ligweide, duiktank (7 meter diep), cafetaria

www.tienen.be/zwembad-de-blyckaert-4

Snel! Geen tijd te verliezen! Zoek de verborgen aanwijzingen, werk samen als een echt team om de raadsels en puzzels op te lossen en ontsnap binnen het uur uit de kamer! Ben je een echte speurneus, ontgaat geen enkel detail jou en heb je stalen zenuwen? Een bezoek aan een escape room zul je niet snel meer vergeten!

www.breakout-tienen.be

De Kasteelhoeve Wange ligt middenin een groot wandelnetwerk. Korte en lange wandelingen van alle niveau’s zijn mogelijk. Mooie vertrekpunten voor een korte of lange wandelingen zijn: de kasteelhoeve zelf, het bezoekerscentrum Rufferdinge, het proviniaal domein ‘het Vinne’, … Wij kunnen je voorzien van de nodige wandelkaarten.

Landen (7,5 km)
Tienen (10 km)
Zoutleeuw (11 km)
Sint-Truiden (15km)
Hasselt (34 km) met nadien een bezoekje aan Bokrijk (15’ van Hasselt)
Leuven (34 km)