Landelijk

Kasteelhoeve Wange... een plek verbonden met de aarde

De site ligt in het prachtige golvende Hageland en is omringd door honderden hectaren boomgaarden en akkers: een haast verborgen plek in Vlaanderen, op de grens van Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. In dit glooiende landschap dragen de dorpjes nog poëtische en intrigerende namen: Neerwinden, Wommersom, Hakendover, Overhespen, ...

Hier heersen stilte en ruimte.

De hoeve zelf ligt aan het einde van een doodlopende kasseiweg, in een bocht van de rivier de Kleine Gete, over een brug. Een natuurlijke bron ontspringt op het binnenplein. Een domein van 12 hectare weiden met poelen, beken en bosjes omringt de hoeve en wordt begraasd door een grote kudde paarden. Een eigen wandelpad doorkruist de site.

De natuur is alom aanwezig. Zwaluwen hebben zich genesteld onder de grote toegangspoort en scheren op zomeravonden met tientallen over de binnenkoer. Regelmatig hoor je het gekwetter van de grote kolonie roeken uit het nabije populierenbos. Uilen verblijven in de oude schuur van de hoeve en laten zich op herfstige avonden horen. Een kudde reeën (foto) doorkruist regelmatig het domein en in de weiden vind je hun legers terug. Vossen, marters, hazen, reigers en buizerds vinden hier hun plek.

» De streek verkennen?
Eliksemstraat 26 • B-3400 Wange (Landen) • Tel.: 016/78 84 42 • Fax: 016/78 22 62 • info@kasteelhoevewange.be