CSR Professional of the Year 2017

Kasteelhoeve Wange won opnieuw een belangrijke nationale duurzaamheidsaward. Philip Van Kelst, grondlegger van de Kasteelhoeve, werd tot CSR professional of the year 2017 gekroond. Deze titel wordt door ‘Time for Society’ elk jaar uitgereikt aan een ondernemer/manager binnen een Belgische KMO en een groot bedrijf die zich onderscheidt op vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (of Corporate Social Responsibility) die binnen hun bedrijf een belangrijke MVO-rol spelen als motivator, inspirator en implementator. 105 Belgische bedrijven leverden een dossier in. De negenkoppige jury uit de bedrijfwereld, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, Gedelegeerd Bestuurder VDAB, beoordeelde de dossiers. Hun stem telde voor 60% mee. Ook het groter publiek kon stemmen. Na een online voting door meer dan 3.000 stemmers via de website van magazine Trends/Tendances, konden de 260 aanwezigen in de zaal gisterenavond hun definitieve stem uitbrengen. Eric de Deckere van Havenbedrijf Antwerpen won in de categorie ‘groot bedrijf’.

De jury loofde ons: “Philip en Kasteelhoeve Wange voeren een open en transparant MVO-beleid met een sterke focus op inclusie. Daarenboven was duurzaamheid en zorg voor het milieu van bij de start een van de kernwaarden. Hiermee is Philip een voorbeeld voor zijn sector!”

Philip verwoordde het zo: “Sinds het ontstaan van Kasteelhoeve Wange hebben we ingezet op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat was een fundamentele keuze, ook op financieel vlak. Het is soms een eenzame en beangstigende weg geweest, maar het doet deugd dat we nu een echte community achter ons hebben. Mensen geloven in ons en verbinden zich met ons. Deze prijs is een erkenning, ook voor al onze partners!”

Met deze award zet de Kasteelhoeve zich dus niet alleen binnen de toeristische sector op de kaart op vlak van duurzaamheid, maar nu ook t.a.v. het Belgische bedrijfsleven!

Wij willen bij deze onze vele gasten en partners eren en bedanken voor hun engagement en steun. Zonder hen zou de Kasteelhoeve niet bestaan, zij zijn er een onlosmakelijk deel van.

Meer video’s en persartikels